Header image  

el mon de les formigues

 


projecte salva 11 (formica subrufa)

Dimecres, 17 de febrer de 2010

M’arriba des de AntHouse una mini colònia de Formica Subrufa, amb reina i una vintena d’obreres, dins d’un potet d’aquests d’anàlisi. Com no disposo de material per fer el seu formiguer les mantindré de moment dins del potet. Estan sense ous ni res. Per tant, ara no hi posaré cap foto.

Diumenge, 11 d'abril de 2010

Ha passat el temps i, per fi, m’ha arribat el material que volia: un recipient de metacrilat de 20x10x10 i ytong. La construcció del formiguer ja comença a ser urgent doncs la reina ha posat ous, ja han sortit larves, algunes han crescut i han filat algun capoll. També resulta incòmode posar-les de menjar i beure sense que s’escapin.

Construeixo el nou formiguer. Tallo el bloc de ytong, l’ajusto a un dels laterals del terrari, faig les galeries i els túnels, utilitzo tint natural per donar-li una mica de color, afegeixo alguns ornaments com sorra, branques, pedres i plantes, i l’acabo amb un menjador i un abeurador. El bloc de ytong té un tub amb tap incrustat per poder humitejar-lo. I el resultat és el següent:

Només bolcar el potet al nou formiguer que totes les formigues han començat a inspeccionar les noves instal·lacions. Un cop assegurada la zona han enganxat a la reina, els ous, les larves i els capolls i els han introduït a dins de les galeries.

A la foto de dalt al’esquerra unes obreres transportant les larves cap a una de les galeries a través dels túnels.

I a la foto de dalt a la dreta la reina amb les seves súbdites.

A la foto de baix a l’esquerra el detall d’una obrera col·locant una larva per que s’alimenti del “lepisma” que han caçat.

A la foto de baix a la dreta un grupet d’obreres cuidant les larves i els ous. També es pot apreciar algun capoll ja filats.

Sembla ser que aquesta nova colònia rutlla bé. Espero que segueixi progressant i ompli el formiguer de gom a gom...
 

 
    Copyright 2010 - Salvadorff & Co., Ltd.