Header image  

el mon de les formigues

 

versió 2 by Salva

Segona versió de formiguer. Per què? Per dos motius:

El primer és que donada l’experiència de les primeres versions he pogut observar que no és convenient crear tantes galeries i estàncies per a una colònia petita ja que al final els seus membres acabaven depositant les seves restes en galeries. Això feia que no pogués netejar-les i, aleshores, acabaven podrint-se i produint fongs, cosa bastant perillosa per la colònia. En vista del resultat millor fer poques galeries.

El segon motiu és que he aconseguit un recipient més gran on poder posar dins fins a tres colònies totalment independents i aïllades.

A continuació la construcció del formiguer versió 2.

construcció pas a pas

El recipient és una carmanyola adquirida al IKEA de plàstic gruixut i molt transparent. La tapa te dues tanques i porta dos separadors per fer tres estàncies. Com els separadors no arriben fins a dalt he tingut que afegir unes juntes de goma a la tapa. He utilitzat per la ventilació el mateix sistema que en el primer formiguer, un filtre de aixeta. En aquest cas tres, un per cada estància. També he posat en cada estància un tap de plàstic encastat al terra com a zones per posar el menjar o aigua, per que es puguin netejar amb facilitat i no s'embruti l'escaiola.

Les següents imatges mostren les tres estàncies individuals. Com es pot observar cadascuna té una galeria gran per la reina, túnels, un altre galeria més petita i dues entrades. També un forat per cada estància del diàmetre d’un tub d’assaig per connectar cadascuna de les colònies i fer la mudança.

I com a finalització del formiguer unes imatges de com ha quedat. La primera imatge amb un exemple dels tubs d’assaig connectats a cadascuna de les estàncies.

Ara només queda connectar-hi alguna colònia en tub d’assaig per que es mudi cap al formiguer.

 
 

 
    Copyright 2008 - Salvadorff & Co., Ltd.